מברשת אינטרדנטלית-בין שינית

מהי מברשת בין שינית: אביזר נוסף להיגיינה הפה לצורך ניקוי בין השיניים. קיימים צורות וגדלים שונים המאפשרים להתאים כמעט לכל מצב ולכל גיל.

האם היא נחוצה , כי יש לי כבר מברשת שיניים רגילה? אין קשר בין המברשות. מברשת רגילה ידנית או חשמלית מסוגלת לנקות 3 מתוך 5 פני השן, והיא לא יכולה לחדור בין השיניים ולהסיר את הפלאק שבין השיניים ,לשם כך משתמשים חוט דנטלי או מברשת אינטר דנטלית /בין שינית או במתיז מים.

אז גם חוט וגם מברשת בין שינית? לא לכל אחת יתרונות וחסרונות אבל מחקרים מהשנים האחרונות מאמתים שניקוי עם מברשת בין שינית יעל וקל יותר להסרת פלאק , ואין צורך במיומנות כפי שדורש שימוש בחוט דנטלי . אי לכך היום מומלץ יותר שימוש במברשות קטנות לניקוי בין השיניים או במתיז מים 

תיאור: סיבי הניילון מלופפים על חוט תיל מתכתי ,לרוב היום הם מצופים ,סוג אחד כחלק אינטגרלי עם הידית וסוג אחר שיש צורך להרכיב על ידית .הסיבים באים בעובי של פחות מ0.5 מ"מ עד לגודל של מספר מ"מ , וקיימים בצורות שונות עם סיבים ישרים כצילינדר או כקונוס.

יתרונות: שימוש פשוט וקל שלא דורש מיומנות או עקומה למידה , הוכח מדעית יעל משמעותית בהסרת הפלאק לאומת  חוט דנטלי , מגיע  בעוביים שונים ובצורות שונות , ניתן להשתמש מספר פעמים, עד שיש להחליפה, הסיבים יכולים לחדור לאנטומיה השונה של כל שן במיוחד שיש אזורים עם קימור או קיעור. קיימת עם ידיות קטנות שאפשר לקחת אותן בכיס לעבודה או לטיול. הוכח עקב קלות ופשטות  בשימושה יש מוטיבציה רבה לאנשים להשתמש בה לאומת חוט דנטלי שהרוב לא משתמשים , טיפול יעל לתחזוקה יומי  במחלת חניכיים מונעת הדרדרות ומתאימה גם בשלבים הראשונים. אביזר יעל ביותר בנסיגת חניכיים , מרווחים גדולים ושורשים חשופים .מתאים לשימוש ביישור שיניים.

חסרונות: אביזר יקר לאומת חוט דנטלי, לא מחזיק מעמד הרבה ,לפעמיים ימים או שבועות בודדים (תלוי בשימוש ובמצב הפה) לא תמיד אותו גודל מתאים לכל השיניים ויש צורך למספר מידות לפי מצב השיניים או החניכיים. (נסיגה, מרווחי שינים, שורשים חשופים) כל חברה מייצרת את המברשות  שהידיות מתאימות לאותה חברה בלבד "חתונה קתולית" אז יש לשקול מאיזו חברה לקנות .

אופן השימוש:  די פשוט מכניסים את הקצה הפעיל בין שתי שיניים סמוכות מתחת לאמברזורה או הנקודה המגע בין השיניים ובחיכוך הוא צריך לעבור לכיוון פנימה ללא כוח מיותר אז אנחנו ידעים שזאת המידה המתאימה לאזור הזה, ומברישים הלוך ושוב בתנועה פנימה והחוצה בלבד. חשוב להעביר משני הכיוונים (מחוץ לפנים ופנים לחוץ). בסיום הצחצוח, יש לשטוף היטב את המברשת. את הראש של המברשת יש להחליף כשהחוט מתכוף ויש סכנה שישבר או כשהסיבים בלויים מאוד כמו שקורה במברשת הרגילה.